حسینا | اخبار و تحلیل بنیادی سهم

حمل و نقل حسینا

حسینا، شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا در ابتدا با نام شرکت بنیاد بارانداز در تاریخ ۱۳۶۶٫۱۲٫۲۰ به ثبت رسید و متعاقبا از تاریخ ۱۳۶۷٫۰۱٫۰۱ شروع به فعالیت نموده است. در مورخ ۱۳۹۱٫۱۲٫۰۱ نام شرکت به توسعه خدمات دریایی و بندری سینا تغییر و نوع شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و در تاریخ ۱۳۹۲٫۱۲٫۰۳ در فرابورس ایران پذیرفته شده است. در حال حاضر شرکت جزو شرکتهای فرعی شرکت سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان است و واحد اصلی نهایی گروه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است.

معرفی حسینا

موضوع فعالیت حسینا، انجام کلیه عملیات تخلیه بارگیری نمایندگی خطوط کشتیرانی، دوبه کاری، انبارداری و حفاظت کالای وارداتی و صادراتی خدمات گمرکی و ترخیص کالا و ارائه کلیه خدمات بندری، اداره ترمینالهای کانتینری احداث پایانه های بندری اختصاصی و عمومی مدیریت بنادر و ساخت و ساز اسکله های اختصاصی و عمومی و صادرات و واردات کالاهای مجاز مرتبط بر اساس مقررات جاری کشور است. فعالیت اصلی حسینا عمدتا شامل درآمد تخلیه و بارگیری کانتینری (THC) ، انبارداری کانتینری و کالاهای عمومی، درآمد اجاره مخازن در پایانه نفتی و جابجایی کانتینرها می باشد.

حسینا

تحلیل بنیادی حکشتی – آبان ۱۴۰۲

تولید و فروش حسینا 

فعالیت شرکت در بنادر شهید رجایی، چابهار، نوشهر، بندر امام و منطقه ویژه اقتصادی بوشهر است و بیشترین فعالیت شرکت در بنادر جنوب غرب و شرق می باشد. حجم فعالیت حسینا در سال های اخیر در شکل زیر مشاهده میشود. کاهش فعالیت در سال ۹۹ را میتوان به شیوع ویروس کرونا ارتباط داد. همچنین تحریم کشور از جمله عوامل بسیار تاثیرگذار در حجم عملیات شرکت است که رفع تحریم ها و تسهیل تجارت جهانی میتواند فعالیت حسینا را افزایش دهد.

در شکل بعدی تعداد تحریم های اعمال شده بر کشورهای مختلف نشان میدهد تا قبل از درگیری روسیه و اوکراین، بیشترین تحریم ها علیه ایران صادر شده است. تغییرات نرخ تعرفه ها در کشور، ممنوعیت صادرات و واردات برخی کالاها، قوانین مربوط به مناطق ویژه و بنادر تجاری و نوسان قیمت نفت عوامل  قابل توجه بر فعالیت شرکت هستند.

حسینا

در شکل زیر بخش های درآمدی شرکت به تفکیک مشاهده میشود.  از مهم ترین فعالیت های اصلی حسینا می توان به ارائه خدمات تخلیه و بارگیری کانتینر (THC) در بنادر اشاره کرد که حدود بیش از ۵۰ درصد از درآمد عملیاتی شرکت را تشکیل می دهد. در سال ۱۴۰۱ حسینا درآمد ۱۶۳۰ میلیارد تومانی کسب کرده است که نسبت به سال قبل ۵۰ درصد رشد داشته است. همچنین در شش ماه ابتدای سال ۱۴۰۲، ۱۵۴۸ میلیارد تومان درآمد کسب شده که ۹۵ درصد کل درآمد سال ۱۴۰۱ را پوشش داده است.

پروژه ها و طرح های توسعه حسینا

  • پروژه احداث انبار سیلوی غلات ۳۰ هزار تنی : زمین طرح در حدود ۵۰۰۰ متر مربع در استان مازندران و با ظرفیت ۳۰ هزار تن و در قالب ۹ کندو فلزی تامین شده است. طرح در مرداد ۱۴۰۱ آغاز شده و دو سال زمان برای تکمیل آن نیاز است.
  • پروژه احداث محوطه پشتیبان کانتینری: این پروژه شامل احداث، تجهیز و بهره برداری از محوطه کانتینری به مساحت ۱۵ هکتار و با ظرفیت سالانه ۷۰ تا ۸۰ هزار TEU است. همچنین از طرحهای دیگری که در ناحیه جنوب شرق جهت افزایش درآمدها در دستور کار قرار گرفت، طرح توسعه انبارش کانتینرهای یخچالی تا ظرفیت ۳۸۰ کانتینر یخچالی میباشد که تا اواخر سال جاری به بهره برداری می رسد.
  • پروژه احداث پایانه کانتینری در جزیره نگین: این پروژه شامل احداث، تجهیز و بهره برداری از پایانه کانتینری به مساحت ۱۵ هکتار و با ظرفیت سالانه ۳۰۰،۰۰۰ TEU است. فاز اول این پروژه شامل احداث یک پست اسکله به طول ۳۰۰ متر و محوطه کانتینری به مساحت ۱۵ هکتار است که هم اکنون کار احداث اسکله به پایان رسیده است. در حال حاضر مدل مالی و فنی ساخت سوله به مساحت ۱۰ هزار متر مربع در پسکرانه این اسکله در حال مطالعه می باشد.

تحلیل بنیادی کشتیرانی دریای خزر | نماد (حخزر)

ترکیب بها حسینا

سهم مواد مستقیم در ترکیب بهای تمام شده صفر است. دستمزد مستقیم تولید ۵۲ درصد و سربار ۴۸ درصد هزینه ها را تشکیل می دهد. در هزینه سربار نیز مهمترین جزء حقوق و دستمزد است و مجموعا ۷۷ درصد هزینه های حسینا را حقوق و دستمزد تشکیل می دهد و عمده هزینه های شرکت ( بجز تعمیر و نگهداری ماشین آلات) ریالی است.

سود و زیان حسینا

در شکل زیر وضعیت سود آوری شرکت در سال های اخیر بررسی شده است. سود خالص شرکت در این سال ها بین ۱۰ الی ۲۰ هزار دلار بوده است. حاشیه سود ناخالص بین ۳۰ تا ۴۰ درصد متغیر بوده است و در پنج سال اخیر زیر ۴۰ درصد نبوده است. عمده اختلاف مقدار سود ناخالص و خالص هزینه ی مالیاتی بوده است چون معافیات مالیاتی خاصی مشمول آن نمی شود. سود خالص ۱۴۰۱ به مقدار ۴۷۵ میلیارد تومان است که ۷۲ درصد نسبت به ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

حسینا حمل و نقل

در جدول زیر صورت سود و زیان حسینا مشاهده می شود. حجم فعالیت THC برای سال ۱۴۰۲ حدود TEU 1200000 و نرخ آن با دلار ۴۰ هزار تومانی ۱۵۴۰۰۰۰ در نظر گرفته شده است. برای سال ۱۴۰۳ فرض شده که میزان فعالیت ثابت باشد و تنها نرخ خدمت تغییر کرده و با دلار ۵۵ هزار تومانی محاسبه شده است. تورم سال آینده ۴۰ درصد و افزایش حقوق و دستمزد ۳۵ درصد فرض شده است.

دوره مالی ۱۴۰۰/۱۲ ۱۴۰۱/۱۲ ۱۴۲۰/۰۶ تحلیل ۱۴۰۲ تحلیل ۱۴۰۳
درامد ارائه خدمات ۱۰,۸۶۷,۸۹۵ ۱۶,۳۱۱,۶۱۷ ۱۵,۲۳۳,۵۲۶ ۳۲,۳۵۹,۵۴۹ ۴۳,۴۴۷,۲۳۷
هزینه ارائه خدمات (۶,۵۷۰,۵۱۲) (۹,۵۶۹,۰۳۰) (۷,۴۲۶,۷۷۲) (۱۵,۳۹۸,۹۳۲) (۲۱,۱۵۱,۹۶۴)
سود (زیان) ناخالص ۴,۲۹۷,۳۸۳ ۶,۷۴۲,۵۸۷ ۷,۸۰۶,۷۵۴ ۱۶,۹۶۰,۶۱۷ ۲۲,۲۹۵,۲۷۳
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی (۵۰۱,۵۴۹) (۸۹۷,۵۳۹) (۶۰۹,۲۵۶) (۱,۲۴۹,۴۱۷) (۱,۷۱۱,۳۳۶)
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی ۰ ۰ ۰ ۰ ۰
سود (زیان) عملیاتی ۳,۷۹۵,۸۳۴ ۵,۸۴۵,۰۴۸ ۷,۱۹۷,۴۹۸ ۱۵,۷۱۱,۲۰۰ ۲۰,۵۸۳,۹۳۷
هزینه های مالی (۱۱,۸۳۸) - - - -
درامد حاصل از سرمایه گذاریها ۱۶۷,۸۸۵ ۱۹۷,۵۷۳ ۹۱,۴۹۷ ۲۰۷۵۰۲ ۲۵۷۱۹۴
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی (۷۶,۴۷۶) ۳۲,۹۵۸ (۱۴,۷۳۳) ۲۳۵۲۳- ۳۲۹۳۲.۲-
سود (زیان) عملیات در حال تداوم قبل از مالیات ۳,۸۷۵,۴۰۵ ۶,۰۷۵,۵۷۹ ۷,۲۶۷,۴۳۰ ۱۵,۸۹۵,۱۷۹ ۲۰,۸۰۸,۱۹۹
مالیات (۱,۱۱۲,۳۹۴) (۱,۳۱۸,۹۶۱) (۱,۳۳۵,۴۷۲) (۲,۸۷۵,۸۳۱) (۳,۸۲۳,۷۴۱)
سود (زیان) خالص ۲,۷۶۳,۰۱۱ ۴,۷۵۶,۶۱۸ ۵,۹۳۱,۹۵۸ ۱۳,۰۱۹,۳۴۹ ۱۶,۹۸۴,۴۵۸
سود هر سهم پس از کسر مالیات ۱,۱۰۷ ۱,۹۰۶ ۲,۳۷۸ ۵۲۱۸ ۶۸۰۷
سرمایه ۲,۴۹۵,۱۱۸ ۲,۴۹۵,۱۱۸ ۲,۴۹۵,۱۱۸ ۲,۴۹۵,۱۱۸ ۲,۴۹۵,۱۱۸
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی (۷۶,۴۷۶) ۳۲,۹۵۸ (۱۴,۷۳۳) -۲۳۵۲۳ -۳۲۹۳۲.۲

جدول زیر تحلیل حساسیت سود برای سال ۱۴۰۳ نسبت به میزان خدمات THC و نرخ دلار نیمایی نشان میدهد. در مقدار مفروض ۱۲۰۰۰۰۰ به ازای هر پنج هزار تومان تغییر نرخ دلار، مقدار سود به اندازه ی ۹۶ تومان تغییر میکند.

حجم فعالیت تخلیه و بارگیری کانتینر
۶,۸۰۷ ۱,۰۰۰,۰۰۰ ۱,۱۰۰,۰۰۰ ۱,۲۰۰,۰۰۰ ۱,۳۰۰,۰۰۰ ۱,۴۰۰,۰۰۰
نرخ دلار نیمایی ۴۰۰,۰۰۰ ۲,۷۸۲ ۳,۳۴۹ ۳,۹۱۶ ۴,۴۸۳ ۵,۰۵۰
۴۵۰,۰۰۰ ۳,۶۰۴ ۴,۲۴۱ ۴,۸۷۹ ۵,۵۱۷ ۶,۱۵۵
۵۰۰,۰۰۰ ۴,۴۲۶ ۵,۱۳۴ ۵,۸۴۳ ۶,۵۵۲ ۷,۲۶۱
۵۵۰,۰۰۰ ۵,۲۴۸ ۶,۰۲۷ ۶,۸۰۷ ۷,۵۸۷ ۸,۳۶۶
۶۰۰,۰۰۰ ۶,۰۷۰ ۶,۹۲۰ ۷,۷۷۱ ۸,۶۲۱ ۹,۴۷۲
۶۵۰,۰۰۰ ۶,۸۹۲ ۷,۸۱۳ ۸,۷۳۵ ۹,۶۵۶ ۱۰,۵۷۸