سشرق | تحلیل بنیادی و اخبار

تحلیل سشرق

شرکت سیمان شرق در سال ۱۳۳۳ با سرمایه اولیه ۳ میلیون تومان ( با مسئولیت محدود) در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسید همچنین در اسفند ماه سال ۱۳۵۶ شرکت سشرق در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. هم‌اکنون این شرکت جز واحدهای تجاری فرعی شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر می‌باشد.

محصولات شرکت سشرق

محصول ظرفیت اسمی سالیانه (تن)
سیمان خاکستری ۲،۰۰۰،۰۰۰
کلینکر خاکستری ۲،۰۰۰،۰۰۰

محصول و درآمد اصلی شرکت از محل فروش سیمان خاکستری می‌باشد که در قالب سیمان فله و پاکتی در بازار به فروش می‌رسد.

نمادهای همگروه (سشرق)

 

ظرفیت اسمی ۱۰ شرکت سیمانی بزرگ کشور

سهام سشرق

هم اکنون ایران با ۷۹ کارخانه فعال و ظرفیت اسمی ۸۹ میلیون تن در بین ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده سیمان می باشد. با توجه به نمودار فوق مشاهده می‌شود که بزرگترین تولید کننده سیمان کشور، کارخانه سیمان تهران با ظرفیت ۴.۵ میلیون تن می‌باشد. شرکت سیمان شرق نیز با ظرفیت ۲ میلیون تنی هشتمین تولیدکننده بزرگ سیمان در کشور است.

ترکیب سهامداران سشرق

تحلیل بنیادی سشرق

سهامدار اصلی سشرق، شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (سغدیر) می‌باشد که ۴۲ درصد شرکت را در اختیار دارد و واحد کنترل کننده نهایی سازمان تامین اجتماعی کارکنان بازنشستگی نیروهای مسلح می‌باشد.

سهم بازار هلدینگ‌های بازار سیمان (سشرق)

سهام مدیریتی سهامدار عمده سهم از بازار (درصد)
سرمایه‌گذاری سیمان تأمین سازمان تامین اجتماعی ۳۱
سیمان تهران بنیاد مستضعفان ۱۳
سرمایه‌گذاری غدیر صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح ۸
سرمایه‌گذاری توسعه صنایع سیمان بانک ملی ۹
سرمایه‌گذاری سیمان اسپندار هلدینگ اسپندار ۵
سرمایه‌گذاری امید بانک سپه ۳
سایر ۳۱
جمع کل ۱۰۰

با توجه به جدول فوق بزرگترین هلدینگ سیمانی کشور  هلدینگ سیتا می‌باشد که ۳۱ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و بعد از آن بنیاد مستضعفان و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح قرار دارند.

مواد اولیه شرکت سشرق

ردیف نام ماده اولیه تامین کننده‌ها
۱ سنگ آهک معادن شرکت
۲ سنگ مارل معادن شرکت
۳ سنگ آهن معادن استان
۴ سنگ گچ موجودی انبار

عمده مواد اولیه شرکت شامل سنگ مارل و آهک از معادن خود شرکت استخراج می‌گردد و سنگ گچ نیز از محل دپوی ایجاد شده در سنوات قبل تامین می‌گردد. سنگ آهن نیز از معادن شهرستان خواف، قاین و نیشابور و متناسب با نرخ‌های جهانی تامین می‌شود.

ترکیب بهای تمام شده تولید سشرق

سهام سشرق

در شرکت های سیمانی وزن سربار تولید در بهای تمام شده بیشتر از دیگر موارد می‌باشد و همانطور که در نمودار فوق مشاهده می‌شود ۷۸ درصد بهای تمام شده تولید مربوط به سربار تولید است. در این قسمت نیز بیشترین وزن مربوط به هزینه انرژی می‌باشد.

همچنین بخوانید:تحلیل بنیادی ستران | معرفی و اخبار

شرکت های سرمایه پذیر سشرق

در بین شرکت های زیرمجموعه سشرق، کارخانه سیمان سفید شرق که مالکیت ۱۰۰ درصدی آن در اختیار سشرق است سهم قابل توجهی در درآمد سرمایه گذاری های شرکت دارد. همچنین شرکت مالکیت ۱۰۰ درصدی معادن زغال سنگ شرق و مالکیت ۳ درصدی سیمان خوزستان را نیز به عهده دارد که این دو نیز پس از سیمان سفید شرق سهم بسزایی در درآمدهای سرمایه گذاری شرکت دارند.

روند تولیدات شرکت سشرق

تحلیل بنیادی سشرق

در نمودار فوق روند تولیدات سیمان پاکتی و فله شرکت آورده شده است و همانطور که مشاهده می‌شود مقدار تولید سیمان پاکتی بیش‌تر از سیمان فله است و به طور میانگین مقدار تولید ماهانه سیمان پاکتی معادل ۸۱.۶ هزار تن و سیمان فله ۶۶.۳ هزار تن  می‌باشد.

روند فروش سیمان پاکتی

سهام سشرق

همانطور که مشاهده می‌شود عمده فروش سیمان پاکتی شرکت در داخل کشور می‌باشد و با گذر زمان شاهد کاهش فروش صادراتی آن بوده ایم به نحوی که در مهر ماه ۱۴۰۲ از مقدار سیمان پاکتی فروش رفته ۶۷ درصد آن در داخل کشور فروش رفته است و این رقم در مهر ۱۴۰۳ به ۹۳ درصد رسیده است.

روند درآمد ماهانه شرکت سشرق

تحلیل سشرق

با توجه به نمودار فوق در یک سال اخیر میانگین درآمد ماهانه شرکت ۱۱۵ میلیارد تومان بوده است که همانطور که مشخص شده است در تابستان به علت کمبود برق و در ماه های سرد سال به علت کمبود گاز مقدار درآمد شرکت زیر میانگین بوده است.

نرخ فروش سیمان پاکتی و فله شرکت

سشرق

مفروضات تحلیل سشرق

نرخ دلاری سیمان پاکتی ۲۰
نرخ دلاری سیمان فله ۱۵
میانگین نرخ دلار نیما (ریال) ۶۰۰,۰۰۰
نرخ افزایش حقوق و دستمزد ۳۰%
نرخ تورم ۳۵%
نرخ گاز (سنت) ۱۴

سود و زیان سشرق

دوره مالی ۱۴۰۲ کارشناسی ۱۴۰۳ کارشناسی ۱۴۰۴
فروش ۹,۹۲۵,۶۷۸ ۱۳,۳۷۳,۱۳۲ ۱۸,۷۲۶,۶۰۰
بهای تمام شده کالای فروش رفته (۷,۰۱۴,۳۷۹) (۱۱,۰۴۰,۴۳۵) (۱۳,۹۱۰,۵۱۳)
سود (زیان) ناخالص ۲,۹۱۱,۲۹۹ ۲,۳۳۲,۶۹۷ ۴,۸۱۶,۰۸۷
سود (زیان) خالص ۶,۹۰۵,۹۸۷ ۵,۹۳۴,۶۵۷ ۸,۰۸۰,۱۷۸
سود هر سهم پس از کسر مالیات ۲,۶۰۳ ۱,۱۸۷ ۱,۶۱۶
سرمایه ۲,۶۵۳,۵۶۰ ۵,۰۰۰,۰۰۰ ۵,۰۰۰,۰۰۰

با توجه به مفروضات فوق برآورد می‌شود شرکت در سال مالی ۱۴۰۴ درآمدی معادل ۱۸۰۰ میلیارد تومان داشته باشد و با حفظ سرمایه فعلی به ازای هر سهم سودی معادل ۱۶۱ تومان بسازد. همچنین لازم به ذکر است سال مالی شرکت منتهی به ۳۱ شهریور ماه می‌باشد.