تحلیل بنیادی کشتیرانی دریای خزر | نماد (حخزر)

تحلیل-حخزر کشتیرانی دریای خزر

فعالیت اصلی شرکت حخزر حمل بار در حوزه دریای خزر است و دارای ۱۶ فروند کشتی ملکی و ۷ فروند کشتی استیجاری با ظرفیت ۹۵ هزار تن است . شرکت در سال های ۹۶ و ۹۷ توانسته به بیشترین میزان جابه جایی بار دست یابد و بیش از ۲ میلیون تن بار در این سال ها جابه جا کرده است.

هر چند در سال های اخیر دیگر نتوانست به این میزان دست یابد اما تحولات اخیر در مناسبات روسیه و اروپا سبب شده تا دریای خزر به عنوان یک از راه های ارتباطی اصلی روسیه با شرق مورد توجه قرار گیرد . این مساله می تواند حجم بار جابه جا شده در این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش دهد و متناسب با ان حجم فعالیت شرکت کشتیرانی دریای خزر هم افزایش یابد.

حمل بار حخزر

تحلیل بنیادی نماد حخزر

درآمد ها

درامد های ماهانه شرکت خزر به صورت دلاری در حال افزایش است . البته این مساله بیشتر می تواند به دلیل رشد قیمت های حمل در دریای خزر باشد . متوسط شاخص حمل در دریای خزر در نیمه اول ۱۴۰۱ حدود ۴۱ دلار بر تن بوده است . طبق صورت های مالی شرکت طی همین دوره متوسط نرخ حمل شرکت ۲۶ دلار بر تن بوده است . در همین بازه متوسط درامد ماهانه شرکت از ۲.۳ میلیون دلار در فروردین به ۳.۵ میلیون دلار در شهریور ماه رسید.

نرخ های حمل از مرداد ماه شروع به افزایش کردند. و در ابتدای دی ماه ۱۴۰۱ به سقف ۱۰۰ دلار بر تن رسید و پس از ان کاهش یافت . با این حال با وجود کاهش نرخ ها از دی ماه درامد ماهانه شرکت حخزر نه نتها کاهش نیافت بلکه روند صعودی طی کرد .

متوسط نرخ حمل شرکت در سال های ۹۶ تا ۱۴۰۰ در بازه ۱۶ تا ۱۸ دلار بر تن بوده است. در حال حاضر بر اساس اخرین داده ها نرخ حمل در دریای خزر ۴۶ دلار  بر تن است. که به معنی نرخ حمل حدود ۳۱ دلار بر تن برای حخزر است.

شاخص هزینه حمل بار حخزر

 

درآمد ماهیانه حخزر

 

حساسیت سود حخزر

البته یکی از دلایل اصلی بالا بودن نرخ های حمل در نیمه اول ۱۴۰۱ هزینه بالای انرژی بود . نرخ خرید گازوئیل شرکت در نیمه اول ۱۴۰۱ به بیش از ۱۴۰ دلار بر بشکه رسیده بود. با افت قیمت نفت و کاهش هزینه انرژی می توان انتظار داشت که نرخ های حمل هم به سمت میانگین کاهش یابند. هرچند همان طور که گفته شد احتمالا افزایش تقاضا باعث می شود تا نرخ ها در سطحی بالاتر از میانگین های گذشته به تعادل برسد .

برآورد سود شرکت حخزر در سال ۱۴۰۲ با فرض دلار ۴۵ هزار تومان،نرخ حمل ۲۵ دلار،حمل ۱.۸ میلیون تن بار و گازوئیل ۸۵ دلاری  سود هر سهم با سرمایه ۱۰۸ میلیارد تومان است. ( شرکت برنامه افزایش سرمایه و رسیدن سرمایه شرکت به ۳۶۰ میلیارد تومان را در دست پیگیری دارد.)حدود ۷۰۰ تومان خواهد بود . درصورت تقسیم سود ۳۰۰ تومان به ازای هر سهم و با توجه به قیمت ۵۱۰۰ تومان در زمان نگارش گزارش (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ ) نسبت قیمت به سود سهم ۶.۸ واحد است .

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل حساسیت به ازای نرخ های حمل و میزان حمل در جدول زیر نشان داده شده است.

 

حساسیت سود حخزر