تجدید ارزیابی های سه هلدینگ وغدیر، ثمسکن و ومعادن

تجدید ارزیابی

 جو افزایش سرمایه  از محل تجدید ارزیابی شکل گرفته در این روزها، بیشترین توجه اهالی بازار را به خود جلب کرده است. در این نوشته سعی داریم تا پتانسیل افزایش سرمایه از محل تجدید دارایی های سه هلدینگ وغدیر، ثمسکن و ومعادن را بررسی کنیم.

وغدیر

شرکت سرمایه گذاری غدیر در سال ۱۳۷۰ با نام اولیه شرکت سرمایه گذاری بانک صادرات(سهامی خاص) و با مالکیت بانک صادرات ایران با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد ریال تاسیس گردید. این شرکت در سال ۱۳۷۴ به سهامی عام تبدیل شده و در همان سال در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. پس از انتقال سهام ۱۲۴ شرکت ازبانک صادرات ایران به این شرکت در سال ۱۳۷۵ به منظور اصلاح ساختار مالی، نام شرکت به سرمایه گذاری غدیر تغییر یافت.

با انتقال مالکیت شرکت سرمایه گذاری غدیر از بانک صادرات ایران به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال ۱۳۸۷، رشد سودآوری و ارزش داراییهای شرکت شتاب گرفت بطوریکه در حال حاضر این شرکت با سرمایه ای معادل ۷۲،۰۰۰ میلیارد ریال به بزرگترین شرکت سرمایه گذاری چند رشته ای بورس تبدیل شده است.

ثمسکن

 گروه سرمایه‌گذاری مسکن دارای ۱۵ شرکت زیر مجموعه است که در ۲۸ استان و ۳۶ شهر کشور، گسترده شده‌اند. شرکت در سال ۸۲ با نماد ثمسکن وارد بورس تهران شد و طی چند سال اخیر، سهام ۷ زیر مجموعه شرکت نیز در بازار سرمایه ایران پذیرفته شده‌اند. آخرین سرمایه ثبت شده شرکت ۶۳۰۰ میلیارد ریال است.

از ابتدای تأسیس تاکنون، عملیات اجرایی بیش از ۷۲ هزار واحد مسکونی در قالب ۴۴۸ پروژه توسط شرکت‌های گروه سرمایه‌گذاری مسکن شروع شده که بیش از ۶۳ هزار واحد مسکونی به بهره‌برداری رسیده است. علاوه بر آن در ساخت مجتمع‌های تجاری، اداری و آموزشی، ساخت آزاد راه، خطوط انتقال آب و آماده‌سازی زمین فعالیت‌هایی انجام شده است.

ومعادن

شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در سال ۱۳۷۴ ثبت شده و در سال ۱۳۷۷ در بورس تهران پذیرفته شده و بعنوان یکی از شرکت های فرعی فولاد مبارکه فعالیت میکند. عمده فعالیت آن سرمایه گذاری در صنعت کانه های فلزی و فلزات اساسی است.

افزایش سرمایه شرکت های سرمایه گذاری _ ۱۴۰۲

ترکیب سهامداران

دارایی

ارزش پرتفوی بورسی

دارایی

دارایی

دارایی

تجدید ارزیابی 

وغدیر

تحت سه سناریو  پتانسیل افزایش سرمایه وغدیر مورد بررسی قرار گرفته است. حدود ۶۰ درصد ارزش بازاری در پرتفوی بورسی وغدیر مربوط به پارسان است. اگر فقط از محل ارزش افزوده پارسان افزایش سرمایه دهد، سناریو اول اتفاق می افتد. تحت این شرایط، افزایش سرمایه ۱۴۸۷ درصدی  خواهد بود و قیمت تئوریک سهم به ۱۴۴ تومان می رسد. در سناریو دوم افزایش سرمایه از کلیه ی پرتفوی بورسی بجز پارسان مورد بررسی قرار گرفته است.

تحت این شرایط  افزایش سرمایه ۹۹۳ درصدی با قیمت تئوریک ۲۰۹۶ رخ خواهد داد. در نهایت در سناریو آخر در صورت افزایش سرمایه برای کل پرتفوی بورسی، درصد افزایش سرمایه ۲۴۷۹ خواهد بود و قیمت تئوری سهم به ۸۹ تومان می رسد.

ارزش پرتفوی غیربورسی وغدیر حدود ۵همت ارزیابی می شود که مهمترین شرکت غیربورسی آن، سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر است. با این احتساب P/NAV آن حدود ۸۰ درصد است. با توجه به اینکه عمده فعالیت پارسان در گروه اوره و پالایش است، در کوتاه مدت انتظار افزایش چشم گیر NAV وغدیر را نخواهیم داشت.

ثمسکن

 ثپردیس، ثشرق و ثجنوب مهمترین سرمایه گذاری های ثمسکن هستند. بهای تمام شده این پرتفوی ۷۱۲ میلیارد است که عمده آنها در سال های ۸۴ تا ۸۶ خریداری شده اند. ازرش پرتفوی بورسی آن اکنون به ۹.۵ همت رسیده است. با  ارزش افزوده بورسی ۸.۷ همتی خود، میتوان ۱۶۷۵ درصد افزایش سرمایه از محل تجدید دارایی ها برای آن در نظر گرفت. در اینصورت قیمت تئوریک سهم به ۵۱ تومان خواهد رسید.

برآورد پرتفوی غیر بورسی آن حدود ۲ همت است که می توان به شرکت های سرمایه گذاری مسکن گیلان،شمال و نوین پایدار بعنوان مهترین شرکت های غیربورسی اشاره کرد. با این اوصاف P/NAV ثمسکن ۴۶ درصد است.

ومعادن

تقریبا ۷۰ درصد پرتفوی بورسی ومعادن سهام معدنی هستند و کگل مهمترین آنهاست. مابقی پرتفوی را سایر سهام فلزی تشکیل میدهد. دارایی های غیربورسی در این نماد خیلی قابل توجه نیستند اما در میان  مهم ترین آنها میتوان به توسعه آهن و فولاد گل گهر  با ارزش حدودی ۴۵ همت اشاره کرد.

حقوق صاحبان سهم ۴۰ همت است و با تخمین ارزش پرتفوی غیر بورسی مجموعا به میزان ۸۰ همت که ۱۰ همت آن بهای تمام شده است و ارزش به روز پرتفوی بورسی به میزان ۲۹۵ همت که ۱۳۷ همت آن مازاد ارزش است، P/NAV ومعادن ۴۲% است.  پتانسیل تجدید ارزیابی از محل سرمایه گذاری های ومعادن حدود ۷۱۵ درصد است که دراینصورت قیمت تئوریک سهم را  به ۶۵ تومان می رسد.