سهام شاملا | تحلیل کامل سهام شاملا تکنیکال و بنیادی

امور سهام شاملا

فهرست

شرکت معدنی املاح ایران در سال ۱۳۷۳ شروع به بهره برداری نموده و در سال ۱۳۷۵ نیز در بورس تهران پذیرفته شده است. شاملا شرکت فرعی تاصیکو است و شرکت نهایی گروه شستا است. معادن و کارخانه های تولیدی آن واقع در گرمسار و اراک هستند.

محصولات ظرفیت عملی کاربرد
پودر سولفات سدیم ۱۸۰۰۰۰ صنایع شوینده و شیشه
نمک تصفیه شده ۱۱۵۰۰۰ صنایع غذایی و حفاری
کلراید کلسیم ۲۰۰۰۰ جاذب رطوبت و یخ زدا
سولفات پتاسیم ۴۰۰۰۰ کود پتاس کشاورزی

اخبار شاملا

روند تولیدات شرکت در نمودار زیر قابل مشاهده است. شرکت دارای رتبه نخست در میان تولیدکنندگان سولفات سدیم است و ۸۵ درصد نیاز کشور را برآورده می کند. تقریبا تمام سولفات سدیم تولیدی در بورس کالا به فروش می رسد و تولید آن حاشیه سود بالایی دارد. حدود ۷۵ درصد این محصول به کارخانه های شوینده فروخته می شود.

تولیدات شاملا

همچنین شرکت دارای سهم ۱۵ درصدی در بازار تولید نمک است و از جمله بزرگ ترین تولیدکنندگان این محصول به شما می رود و حدود ۳۵ درصد آن صادر می شود. طرح توسعه مهم این شرکت جهت تولید کلراید کلسیم و سولفات پتاسیم اواخر پاییز ۱۴۰۲ به بهره برداری رسیده است و وارد فاز تولید آزمایشی شده است. پیش بینی می شود که در سال آینده ۸۰ درصد ظرفیت ایجاد شده تولید صورت گیرد.

آینده شاملا

تنها نزدیک به ۵ درصد مبلغ فروش به صورت صادراتی است. بیش از ۸۰ درصد وزن ترکیب فروش مربوط به سولفات پتاسیم بوده است اما با توجه به طرح توسعه تکمیل شده این نسبت به زیر ۵۰ درصد خواهد رسید و اهمیت سولفات پتاسیم نیز در درجه بعدی است. مبلغ فروش برحسب هزار دلار، در ده سال اخیر در نمودار زیر نمایش داده شده است.

تحلیل سهم شاملا

مبلغ فروش پودر سولفات بیش از ۲۰ هزار دلار و فروش نمک تصفیه شده کمتر از ۵هزار دلار بوده است. پیش بینی می شود که سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز همین مقادیر تکرار شوند اما سال آتی با فروش محصولات جدید، مبلغ فروش می تواند حدود ۲۰ هزار دلار افزایش یابد. 

قیمت شاملا

نوسانات نرخ سولفات سدیم تحت عرضه وتقاضای بازار است و از سال ۹۹ به بعد در بورس کالا معامله می شود اما نرخ نمک مصوب انجمن نمک تصفیه ایران است.تحلیل بنیادی شاملا - 1402/12/27

سولفات سدیم از معادن گرماب و میقان استخراج شده و طی فرایند خالص سازی، عیار آن از ۳۰ درصد به ۹۹ درصد می رسد. عمده هزینه ها در بخش مواد مستقیم مربوط به ماده معدنی سولفات سدیم و مواد بسته بندی است. نمک تصفیه شده نیز از معادن قم و گرمسار استخراج شده و به دو صورت مختلف تخلیص می شود. روش تبلور مجدد که روش گران تری است و انرژی و آب بیشتری مصرف می کند و روش شست و شو(هیدرومیل) که قیمت تمام شده آن پایین تر است.

زیر مجموعه های شاملا

برندهای تابان، شما و پرند مربوط به نمک تولیدی شاملا است. همچنین برای تولید محصولات جدید نیاز به کلرید پتاسیم، اسید سولفوریک و آهک است. کلرید پتاسیم عمدتا از طریق واردات از کشورهایی نظیر روسیه، بلاروس و ازبکستان تامین خواهد شد و بخش مهمی از هزینه های مواد اولیه را تشکیل میدهد. اسید سولفوریک و آهک نیز از تولیدکنندگان داخلی خریداری می شود. مواد بسته بندی نیز از شرکت هایی مانند گلسان کیسه و افرا بافت تهیه می شود.

سود سهام شاملا

روند حاشیه سود در شکل زیر مشاهده می شود. سال ۱۴۰۰ به دلیل درآمد غیرعملیاتی ناشی از فروش چند آپارتمان حاشیه سود خالص افزایش قابل توجهی یافته است.

شاملا

در جدول زیر نرخ مواد و سایر مفروضات تشریح شده است. همچنین برای فصل زمستان و سال ۱۴۰۳ مقدار فروش برابر با تولید فرض شده است. صادرات نمک تصفیه شده ۳۶ درصد در نظر گرفته شده است.

مفروضات سال ۱۴۰۲ سال ۱۴۰۳
تولید (تن)
پودر سولفات سدیم ۱۸۶,۴۶۰ ۱۸۵۰۰۰
نمک تصفیه شده ۱۲۲,۲۸۷ ۱۱۰۰۰۰
کلراید کلسیم - ۱۶۰۰۰
سولفات پتاسیم ۵,۲۴۱ ۳۲۰۰۰
نرخ محصولات (دلار)
پودر سولفات سدیم ۱۳۸ ۱۵۰
نمک تصفیه شده ۶۳ ۷۰
کلراید کلسیم - ۳۱۵
سولفات پتاسیم ۶۰۰ ۶۰۰
نرخ مواد اولیه (دلار)
فلوکلانت وارداتی ۲۸۴۸ ۳۰۰۰
اسید سولفوریک ۶۸ ۷۵
کلرید پتاسیم ۳۸۳ ۴۲۵
سایر مواد اولیه - بسته بندی ۳ ۳
کلان
دلار نیمایی (تومان) ۳۸۵۰۰ ۵۲۰۰۰
تورم - ۴۰%
افزایش حقوق و دستمزد - ۲۵%

پرداخت سود شاملا

سود ۱۴۰۲ شاملا حدود ۲۳۵ تومان برآورد می شود. نسبت P/E TTM آن اکنون ۱۱.۲ است و با اضافه شدن گزارش زمستان این نسبت یک واحد تعدیل خواهد شد. با سود ۴۶۲ تومانی سال آینده، P/E آینده نگر این سهم ۵.۲ است و انتظار تقسیم سود ۲۰۰ تومانی نیز پیش رو خواهد بود.

طرح توسعه شاملا

با توجه به طرح توسعه ایجاد شده، سود سال بعد دوبرابر امسال خواهد بود. همچنین روند سودآوری در سال های آتی ادامه دار خواهد بود و تنها ریسک های مهم شرکت ریسک فروش سولفات پتاسیم، احتمال کاهش برداشت و تامین ماده اولیه سولفات سدیم است و در کل با توجه به مزیت ها و نسبت های سودآوری، شرکت شاملا یکی از گزینه های مناسب سرمایه گذاری است.   

دوره مالی ۱۴۰۰/۱۲ ۱۴۰۱/۱۲ ۱۴۰۲/۱۲ ۱۴۰۳/۱۲
فروش ۶۰۰۳۹۷۳ ۸۰۴۶۲۷۶ ۱۳۷۱۴۳۵۹ ۳۰۵۶۳۳۲۴
بهای تمام شده کالای فروش رفته ۲۸۳۳۹۳۰- ۳۸۶۰۱۴۲- ۶۰۵۵۲۰۰- ۱۴۰۰۰۰۰۰-
سود (زیان) ناخالص ۳۱۷۰۰۴۳ ۴۱۸۶۱۳۴ ۷۶۵۹۱۶۰ ۱۶۱۰۴۲۹۱
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی ۲۲۳۹۱۶- ۳۰۳۳۴۲- ۳۷۵۱۰۴- ۴۶۸۷۱۱-
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی ۷۹۵۰- ۶۷۹۰۳ ۲۰۷۹۷- ۰
سود (زیان) عملیاتی ۲۹۳۸۱۷۷ ۳۹۵۰۶۹۵ ۷۲۶۳۲۵۸ ۱۵۶۳۵۵۸۰
هزینه‌های مالی ۱۴۷۹۱۸- ۱۸۴۲۰۵- ۳۴۷۰۴۵- ۱۵۳۱۹۷۹-
خالص سایر درآمدها و هزینه‌های غیرعملیاتی ۱۳۴۸۱۴۳ ۴۷۱۳۳۷ ۵۳۲۱۳۶ ۵۷۱۲۰۰
سود (زیان) عملیات در حال تداوم قبل از مالیات ۴۱۳۸۴۰۲ ۴۲۳۷۸۲۷ ۷۴۴۸۳۴۹ ۱۴۶۷۴۸۰۲
مالیات ۴۱۱۴۰۲- ۴۰۶۲۶۱- ۱۱۱۶۳۵۵- -۲۲۰۱۲۲۰
سود (زیان) خالص ۳۷۲۷۰۰۰ ۳۸۳۱۵۶۶ ۶۳۳۱۹۹۴ ۱۲۴۷۳۵۸۱
سود هر سهم پس از کسر مالیات ۴۴۳۷ ۱۴۱۹ ۲۳۴۵ ۴۶۲۰
سرمایه ۸۴۰۰۰۰ ۲۷۰۰۰۰۰ ۲۷۰۰۰۰۰ ۲۷۰۰۰۰۰

تحلیل صنعت دوده (شصدف ، شکربن ، شدوص)

شاملا tsetmc

برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت سهام شاملا به این صفحه مراجعه کنید.

افزایش سرمایه شاملا

سهام شاملا در سالیان اخیر از سال ۱۳۹۲ افزایش سرمایه های زیادی را به خود دیده است به طوری که این افزایش سرمایه ها سرمایه شرکت را از ۷۰ میلیون برگه سهم به ۲.۷ میلیارد برگه سهم تبدیل کرده است.

بررسی فعالیت شاملا در بهار ۱۴۰۳

تولیدات سولفات سدیم (۴۷ هزار تن) و نمک (۳۰ هزار تن) نسبت به بهار سال گذشته تغییر خاصی نداشته است. از محصولات جدید شاملا تولید حدود ۴۳۵۰ تن تولیدات سولفات پتاسیم صورت گرفته است اما هنوز تولید کلراید پتاسیم آغاز نشده است. مقدار فروش محصولات سابق تقریبا برابر با مقدار تولیدات بوده اما فروش مقداری از موجودی انبار سولفات پتاسیم، مقدار فروش آن را به ۶۳۵۰ تن رسانده است. مبلغ فروش محصولات سابق ۴۰ درصد نسبت به گذشته افزایش داشته است. حدود ۲۶۳ میلیارد تومان از فروش سولفات پتاسیم به مبلغ فروش بهار ۱۴۰۳ اضافه شده است که باعث میشود مجموع کل فروش به ۶۵۵ میلیارد تومان برسد و رشد ۱۳۷ درصدی نسبت به بهار ۱۴۰۲ ثبت شود. شایان ذکر است که کل مبلغ فروش سال ۱۴۰۲، ۱۲۷۰میلیارد تومان بوده است و در این سه ماه حدود نیمی از مبلغ فروش سال گذشته به دست آمده است.

شاملا

بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی درسه ماهه اول سال۱۴۰۳، ۳۲۶ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵۳درصدافزایش یافته است. دلایل افزایش بهای تمام شده عبارت اند از: اضافه شدن بهای مصرف مواد محصول جدید سولفات پتاسیم، افزایش نرخ حقوق دولتی، بالارفتن نرخ مواد بسته بندی، در نظرگرفتن استهلاک ماشین آلات جدید، افزایش تعرفه حامل های انرژی، افزایش حقوق و دستمزد و افزایش نیروی انسانی برای بهره برداری از محصولات جدید

حاشیه سود ناخالص تغییر قابل توجهی نکرده اما با بالا رفتن مبلغ فروش، شرکت ۲۷۶ میلیارد تومان سود خالص ثبت کرده در حالی که سود کل سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. ارزش بازار شاملا ۶۷۹۵ میلیارد تومان است. با سود مجمع که قرار است در تاریخ ۲۸ شهریور تقسیم شود، ۵۴۰ میلیارد از این مقدار کم خواهد شد و ارزش بازار در سطح ۶۲۰۰ تا ۶۳۰۰ میلیاردی قرار میگیرد این در حالی است که ارزش برآوردی برای شاملا حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان است.

بررسی نمودار شاملا

بازده سه ماهه شاملا ۱۲ درصد و نوسان روزانه آن در ۹۰ روز اخیر ۲ درصد است. در تایم فریم روزانه در یک کانال صعودی قرار دارد. در محدوده مقاومت میدلاین کانال قرار دارد و اندیکاتور مکدی نیز نشانه نزولی دارد. در صورت حفظ حمایت ۲۴۲۰ تومانی، این منطقه برای ورود مناسب است.

شاملا