بورس یا ارز دیجیتال؛ کدام بهتر است؟

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال یک سرمایه گذاری جدید که چند سالی است که به رقابت با بازارهای موازی چون بورس می پردازد؛برای مقایسه هر چه بهتر پیشنهاد می شود مطالب زیر را مطالعه فرمائید.

ارزش دلاری بورس در نمودار زیر به تصویر کشیده شده است. حتی با وجود افزایش سرمایه ها و ورود شرکت های جدید به بازار سرمایه، ارزش دلاری بازار در انتهای سال ۹۸ حدود ۱۴۰ میلیارد دلار بود و پس از رشد سه برابری به محدوه ۲۰۰میلیارد دلار بازگشت و تا شهریور ماه ۱۴۰۱ بالای این مقدار در نوسان بود اما بعد از رشد سریع نرخ دلار در ۱۴۰۱، ارزش دلاری بازار بورس تنها در پیک اردیبهشت ۱۴۰۲ به ۲۰۰ میلیارد دلار رسید.

رمز ارز

بورس ایران یا ارز دیجیتال؟ کدامیک برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

اکنون نیز بازار با شاخص ۲۱۵۰ هزار واحدی دارای ارزش دلاری ۱۴۰ میلیارد دلاری است. ارزش دلاری بازار با شاخص ۱۶۵۰ هزار واحدی در اسفند ۱۴۰۱ و ۵۰۰ هزار واحدی در اسفند ۱۳۹۸ نیز همین مقدار بوده است. با رشد ۴ برابری نرخ دلار در این بازه ی ۴ ساله (اسفند ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲)، شاخص کل ۴.۳ برابر رشد داشته است. این مسئله نشان گر این است که طرح های توسعه تاثیرگذاری صورت نگرفته و تنها رشد اسمی شاخص صورت گرفته است. همچنین عمده هزینه ها به سمت دلاری شدن حرکت کرده و با کم رنگ تر شدن سوبسیدها به صنایع، خاصیت اهرمی بازارکاسته شده است.

شرح اسفند ۱۳۹۸ اسفند۱۴۰۱ رشد اسفند۱۴۰۱ اسفند ۱۴۰۲ رشد
دلار بازار آزاد (تومان) ۱۵۰۰۰ ۳۰۰۰۰ ۱۰۰% ۳۰۰۰۰ ۶۰۰۰۰ ۱۰۰%
شاخص کل (هزار واحد) ۵۰۰ ۱۸۰۰ ۲۶۰% ۱۸۰۰ ۲۱۵۰ ۲۰%
ارزش دلاری بازار (میلیارد دلار) ۱۴۰ ۱۴۰ ۰% ۱۴۰ ۱۴۰ ۰%

بازار کریپتوکرنسی با ارزش بازار نزدیک به ۲۴۰۰ میلیارد دلاری یکی از بازارهای مالی با نقدشوندگی بالا است که بار دیگر با رشد شارپی خود توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کرده است. بیت کوین و اتریوم حدود ۷۰ درصد از این بازار را تشکیل میدهند. نمودار بیت کوین در شکل زیر نشان داده شده اند. بازدهی بیت کوین در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰۰%، بازدهی اتریوم ۱۶۰% و ارزهایی مانند سولانا تا ۱۰۰۰% هم بازدهی برای سرمایه گذاران ایجاد کردند. این بازدهی به صورت دلاری بوده و با افزایش نرخ دلار نیز دارندگان رمزارزها در کشور ما سود خواهند کرد.

رمزارز و بورس

بورس بهتر است یا ارز دیجیتال؛ مقایسه و بررسی دو بازار مالی پرطرفدار

نکته قابل توجه در خصوص بازار کریپتوکرنسی، ریسک بالای آن است. نوسانات بالا یکی از ویژگی‌های اصلی بازار ارزهای دیجیتال است و فعالان این بازار بایستی توانایی مواجه شدن با این شرایط را داشته باشند و از رفتارهای هیجانی اجتناب کنند. همچنین ریسک هایی مانند ریسک امنیتی، مسدود شدن حساب کاربر در صرافی های خارجی، خرید ارزهایی که ارزش واقعی نداشته و در گذر زمان ارزش آنها کاهش جدی خواهد یافت، دستکاری قیمت در ارزهایی با ارزش بازار پایین تر، نقدینگی، قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال در کشور و غیره وجود دارند.

یکی از بازار های داخلی با نوسان شدید تر که امکان بازدهی مشابه بازار رمزارز را دارد، بازار مشتقه است. اختیار معامله های با ارزش معاملات مناسب و بازار آتی طلا از جمله مواردی هستند که افراد دارای ریسک پذیری بیشتر می توانند در آن فعالیت کنند. برای نمونه یکی از اختیارمعامله های پرحجم ضهرم۳۰۰۶ می باشد که با رشد ۸ درصدی شاخص کل از ۹ اسفند ۱۴۰۲ تاکنون، دارایی پایه ی آن یعنی صندوق اهرم حدود ۱۶% و خود اختیارمعامله بیش از ۱۰۰% بازدهی داشته است.

خواندن این مطلب به شما پیشنهاد می‌شود: تحلیل بنیادی تامین سرمایه لوتوس

همچنین خرید قرارداد آتی صندوق طلای لوتوس تحویل مهر ماه ۱۴۰۳ در ابتدای زمستان ۱۴۰۲ و نگهداری آن تا پایان سال بازدهی نزدیک به ۵۰ درصدی را به همراه داشته در صورتی که خود صندوق طلا بازدهی ۳۰ درصدی داشته است.

برای ورود به سامانه  معاملاتی آنلاین پلاس (تدبیر) روی لینک زیر کلیک کنید:

آنلاین پلاس (تدبیر)

برای ورود به سامانه  معاملاتی اکسیر روی لینک زیر کلیک کنید:

سامانه معاملاتی اکسیر